Over Partsline

Om het hoofd te bieden aan die verscheidenheid, gebruiken we een uitgebreide waaier aan sales methodes: de georganiseerde balieverkoop, baanverkoop, telesales of e-commerce. Na die sales volgt dan een actieve trailer en truck service. Naast dat maatwerk hanteren we nog een ander belangrijk principe. We bieden u een totaaloplossing: naast het gamma aan truck parts en trailer parts of vehicle-related parts, vindt u hier ook de nodige garage-uitrusting, het gereedschap, oliën en smeervetten, verbruiksmaterialen en tweedehandsonderdelen.

Visie & Missie

Truck service van A tot Z

Met ons totaalassortiment en als one-stop-shop worden we gaag uw enige, unieke contact voor vehicle-related parts. Deskundig advies, service en efficiënte probleemoplossing staan daarbij centraal. Ook als prospect voor sales & services staan we graag tot uw dienst.

Een kleine geschiedenis

Zoals dat zo vaak gebeurt, startte ook Partsline klein en bescheiden.

Alles begon bij Universal Auto N.V. In 1977 kwam gedelegeerd bestuurder G.L. Vanhauter op een erg klantvriendelijk idee: hij zou niet meer wachten tot de klant naar de balie kwam om zijn onderdelen af te halen, maar zou de klant zelf bezoeken, de bestelling daar opnemen en de bestelde goederen leveren. Daarmee was de eerste stap van het huidige Partsline-concept gezet. Dit gebeurde onder de vlag van Scania en met een beperkt gamma aan truck parts en traileronderdelen.

In 1981 werd de tweede baanverkoper aangeworven. De verdere uitbouw van het werkplaatsennetwerk van Universal Auto N.V. in Oost- en West-Vlaanderen leidde in 1988 tot een derde vertegenwoordiger op de baan.

In 1990 stagneerde de omzet. We hadden niet de intentie om de regio uit te breiden, maar wilden wel meer niet-Scania-klanten bereiken. Daarom werd het gamma aanzienlijk uitgebreid en werd de partsverkoop anders geprofileerd. Een sterker imago als onafhankelijke partsgrossist leidde tot de creatie van het logo Partsline in 1991.
Dat bleek de juiste keuze. Meer transporteurs werden bereikt, het gamma werd breder benut. In 1995 leidde dit tot een vierde verkoper binnen de regio.

In 2005 werd Universal Auto N.V. overgenomen door Scania Belgium. Onmiddellijk werd het concept Partsline ondersteund en stond niets de verdere uitbreiding in België nog in de weg. De vijfde verkoper werd ingezet in de regio Brussel.
Ondertussen werd Partsline in het Groothertogdom Luxemburg geïnstalleerd. Begin 2006 volgde Antwerpen met succes. Eind 2006 werd Scania Belgium N.V. opgenomen in de business unit Benelux.

Opnieuw werd Partsline mee opgenomen in de structurele uitbreiding en de start in Nederland was een feit begin 2007. Eind 2007 hadden we in België 6 verkopers actief, in Nederland 3 en in Luxemburg 1.
Vandaag staan 17 account managers in voor het ganse werkgebied Benelux.